جلسه علني صبح امروز مجلس شوراي اسلامي براي رسيدگي به صلاحيت «فخرالدين احمديدانشآشتياني» وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري دقايقي پيش با اعلام علي لاريجاني رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان در صحن بهارستان آغاز شد.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، جلسه علني مجلس براي رسيدگي به سوابق و برنامههاي وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري که از صبح امروز آغاز شده بود با 171 راي مخالف به دانش آشتياني، 70 راي موافق و 13 راي ممتنع به پايان رسيد و دانش آشتياني نتوانست راهي وزارت علوم شود.
جلسه علني صبح امروز مجلس شوراي اسلامي براي رسيدگي به صلاحيت «فخرالدين احمديدانشآشتياني» وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري دقايقي پيش با اعلام علي لاريجاني رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان در صحن بهارستان آغاز شد.
حجتالاسلام روحاني رئيسجمهور کشورمان روز سهشنبه هفته گذشته در نامهاي به علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي «فخرالدين احمديدانشآشتياني» را به عنوان چهارمين وزير پيشنهادي خود براي تصدي سکان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، به منظور کسب رأي اعتماد به مجلس معرفي کرد.
رئيسجمهور پيش از اين «جعفر ميليمنفرد»، «رضا فرجيدانا» و «محمود نيلياحمدآبادي» را به عنوان وزراي پيشنهادي علوم به مجلس معرفي کرده بود که ميليمنفرد نتواست از پارلمان رأي اعتماد بگيرد، اما فرجيدانا پس از کسب رأي اعتماد مجلس در آبانماه سال گذشته تنها 10 ماه سکاندار اين وزارتخانه بود چراکه وکلاي ملت مردادماه سال جاري به دليل انتصابات وي و عملکرد نادرستش در اين وزارتخانه، راي اعتماد خود را پس گرفتند.
پس از استيضاح فرجيدانا، رئيسجمهور «نيلياحمدآبادي» را به پارلمان معرفي کرد که جلسه رأي اعتماد به وي 20 روز پيش يعني 7 آبان در صحن علني برگزار شد و نيلياحمدآبادي تنها موفق به کسب 79 رأي موافق در مقابل 160 رأي مخالف شد و نتوانست از بهارستان، وزارت بگيرد.
روحاني وارد مجلس شد
حجتالاسلام حسن روحاني رئيس جمهور کشورمان دقايقي پيش، براي دفاع از برنامههاي "فخرالدين احمديدانشآشتياني" وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري وارد صحن علني مجلس شوراي اسلامي شد.
محمدرضا باهنر و تني چند از نمايندگان مجلس مجلس به استقبال رئيسجمهور رفتند.
علاوه بر وزير پيشنهادي دولت، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور، مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس جمهور ، عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور، علي اصغر فاني وزير آموزش و پرورش، محمود واعظي وزير ارتباطات، محمدرضا صادق، محمدعلي نجفي سرپرست وزارت علوم، حجتالاسلام مصطفي پورمحمدي وزير دادگستري، علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي، رئيس جمهور کشورمان را براي حضور در اين جلسه همراهي ميکنند.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي به محض ورود رئيس جمهور به صحن علني پارلمان به وي خيرمقدم گفت.
روحاني: براي انتخاب وزير تحت فشار هيچ جناحي نيستم/فضاي دانشگاه نبايد فضاي سياسيکاري باشد
حسن روحاني رئيسجمهور کشورمان در جلسه رأي اعتماد به گزينه پيشنهادي وزارت علوم اظهارداشت: امروز به عنوان چهارمين نوبت است که براي درخواست رأي اعتماد وزير علوم پيشنهادي خدمت نمايندگان مجلس ميرسم، البته تماس و نزديکي مجلس و دولت همواره مطلوب است و فرصتي که بنده هم در خدمت نمايندگان باشم، مغتنم است ولي اميدوارم فرصتهاي آينده براي همفکري و تعاون در راستاي رفع مشکلات اساسي مردم به ويژه در زمينه اقتصادي، اشتغال، رشد و توسعه کشور و تعالي اخلاق و فرهنگ باشد.
وي وزارت علوم را وزارتي حائز اهميت بسيار برشمرد و گفت: وزارت علوم از اين ديدگاه که ميليونها دانشجو و دهها هزار عضو هيأت علمي، اساتيد، محققان و پژوهشگران در چارچوب و قوانين آن سرنوشت فعاليت علمي کشور را مشخص ميکنند، بسيار اهميت دارد.
روحاني ادامه داد: آنچه براي ما مهم است پيشرفت علم، دانش و پژوهش کشور است، ما در پي آن هستيم که ايران عزيز اسلامي به عنوان مرجع علمي بزرگ در منطقه و حتي در آينده در سطح جهان باشد، همانطور که امروز در برخي موارد علمي جديد و هايتک ما در ردههاي بالا هستيم که ميتوانيم با کشورهاي پيشرفته در صحنه رقابت قرار گيريم.
رئيسجمهور با بيان اينکه دغدغه دولت و مجلس بيترديد يک دغدغه است، اظهارداشت: هدف ما يکي است و آن هم اين است که علم و دانش ما در خدمت مردم و فرهنگ ايراني اسلامي باشد، هدف اين است که دانشگاههاي ما مراکز فعاليت علمي باشد.
وي اضافه کرد: فضاي دانشگاه عمدتاً بايد فضاي علم و فرهنگ باشد نه فضاي سياسي و سياسيکاري.
رئيسجمهور در ادامه گفت: برخلاف آنچه که برخي از رسانهها شايع ميکنند، من در انتخاب وزير تحت فشار هيچ گروه سياسي و يا هيچ شخصي نبوده و نه هستم و نه من کسي هستم که فشارپذير باشم و بخواهم به خاطر نظر گروهي انتخابي را انجام دهم.
روحاني تصريح کرد: همه ما در پيشگاه خدا مسئوليم همچنان که در پيشگاه ملت ايران و در پيشگاه وجدانم رئيس دادگاه هيچ گاه ما را رها نخواهد کرد.
وي با بيان اينکه بدون مشورت با صاحبنظران قدمي برنداشتهام گفت: رئيسجمهور براساس وظايفي که قانون اساسي بردوش او گذاشته و براساس وعدههاي انتخاباتي که به مردم داده است در اداره کشور بدون مشورت با صاحبنظران قدمي برنداشته و در تمام مسائل کشور تا به امروز بدون مشورت با صاحبنظران و متخصصان بنام آن رشته تصميمي اتخاذ نکرده است.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: در زمينه انتخاب وزير نيز همانطور که قانون اساسي ميگويد رئيسجمهور فردي را به عنوان وزير تعيين و براي اخذ راي اعتماد به مجلس معرفي ميکند، آنچه که حق من است تعيين يک نفر براي پذيرش مسئوليت وزارت است.
روحاني با اشاره به وجود شرايط سخت در اداره کشور گفت: ما در شرايطي هستيم که اداره کشور سخت است آنچنان نيست که داوطلبان براي به دوش گرفتن بار مسئوليت زياد باشند. ما گاهي براي برخي مسئوليتها در ردههاي پايينتر از وزارت نيز با افراد زيادي براي پذيرش مسئوليت صحبت ميکنيم البته آن کسي که توانمند است به عنوان وظيفه است که مسئوليت را بپذيرد و ما افتخار ميکنيم که در اين کشور خادم نظام و مردم باشيم.
رئيسجمهور نسبت به ويژگيهاي وزير علوم گفت: نسبت به وزارت علوم اعتقاد بر اين است که بايد فردي مسئوليت اين وزارتخانه را بپذيرد که از لحاظ علمي و دانشگاهي در سطح قابل قبولي باشد و در رشته خود نيز صاحبنظر و مجتهد باشد، گريدهاي علمي لازم را طي کرده باشد و مقالات علمي لازم را نوشته باشد و به عنوان يک چهره علمي باشد.
روحاني ادامه داد: براي وزارتخانه مهم علوم شخصي ميتواند مسئوليت آن را بپذيرد که از ديد دانشگاهيان و جامعه صاحبنظر و عالم باشد.
رئيسجمهور معيار دولت براي معرفي وزير علوم را اين چنين عنوان کرد: معيار ما براي معرفي وزير علوم آن است که فردي باشد که در دانشگاه داراي مقبوليت باشد هم در ميان اساتيد و هم در ميان دانشجويان چهره قابل قبولي داشته باشد چراکه در اين صورت راحتتر ميتواند مديريت کند، حرف حق خود به کرسي بنشاند و مسير درست دانشگاه را معين کند.
روحاني در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: قولي که در انتخابات 24 خرداد به مردم داده شد اين بود که ما به دنبال قانونگرايي و نشاط علمي در دانشگاهها هستيم به همراه تعالي بيشتر فرهنگ اسلامي. البته ما بايد همه به وعدههاي خود عمل کنيم و نسبت به آن وعدههايي که به مردم داديم آماده انجام آن باشيم.
وي خاطرنشان کرد: برخي رسانهها لجبازي را براي رئيسجمهور و مجلس به کار ميبرند. اين واژه نه مناسب براي مجلس و نه براي دولت است.
رئيسجمهور با بيان اينکه اينجا جاي دعوا به مفهوم معروف آن نيست،گفت: ما دو قوهاي نيستيم که بخواهيم روبروي هم باشيم و هر دوي ما اهل تعامل بوده و ميخواهيم مسائل را حل کنيم.
روحاني ادامه داد: فکر نميکنم پاسخ مردم براي دولت و مجلس دو نوع باشد؛ ملت پيام واحدي را براي منتخبين خود در مجلس و دولت ارسال کرده است و اين پيام اين است که مردم از ما خدمت و تعالي کشور را ميخواهند.
وي افزود: مردم ميخواهند دانشگاههاي ما دانشگاهي باشد که از لحاظ فرهنگي و اخلاقي امن بوده و دختران و پسران آنها در آن علم بياموزند و با اخلاق، سياست و مسائل بينالمللي آشنا شوند.
رئيسجمهور با تاکيد بر اينکه مدرکگرايي مورد هدف نظام و خانواده دانشجويان نيست، گفت: بايد دانشگاهها را از مسئله مدرکگرايي و اينکه هر کس دنبال برگه کاغذ باشد، جدا کرده و به دنبال عالم و محقق باشيم.
رئيسجمهور با اشاره به پيوند اقتصاد و دانشگاه گفت: ما البته منتظر لايحهاي هستيم که براي خروج از رکود به مجلس تقديم کرديم و اميدواريم اين لايحه هر چه زودتر به دست ما برسد.
وي افزود: رسيدن به رونق و خروج از رکود نيازمند کار همه مسئولان کشور است و اگر اين مسئله محقق شود ما به نقطهاي ميرسيم که مردم زندگي تؤام با عزت داشته باشد.
روحاني اضافه کرد:اگر ميخواهيم به رونق برسيم بايد دانشگاههاي ما پايه اقتصادي داشته باشيم؛ در دنياي امروز اقتصاد سنتي قابليت رقابت با جهان را ندارد و ما در صورتي ميتوانيم با اقتصاد جهاني رقابت کنيم که اقتصاد ما دانشبنيان باشد. دانشبنيان شدن اقتصاد زماني رخ ميدهد که ما مدرکگرا نباشيم.
وي ادامه داد: من مفتخرم که اعلام کنم در طي يکسال و چند ماه اخير عليرغم آنکه جلسات، کنفرانسها و نشستهاي بيشتري نسبت به سالهاي گذشته در محيط دانشگاه انجام شده اما آرامش نيز حکمفرما بوده است؛ براي ما افتخار است که نشستي برگزار شود ولي همه به يکديگر احترام بگذارند.
روحاني با بيان اينکه آنچه براي ما به عنوان مهمترين خط قرمز مطرح است اخلاق است، اظهار داشت: همه خط قرمزها در مسائل مختلف و از جمله سياست خارجي که مطرح ميشود بعد از اخلاق قرار دارد و اخلاق مهمترين خط قرمز ماست.
وي ادامه داد: براي ما مهمتر اينکه وزير چقدر راي بياورد اين است که مردم شاهد باشند دولت و مجلس و همه مسئولان در سراسر کشور معيارهاي ديني را مدنظر دارند.
روحاني افزود: آنچه اسلام به ما گفته اين است که ما نسبت به افراد احترام آنها، شخصيت آنها و کرامت آنها توجه کنيم و اين مسائل مدنظر ما باشد.
وي گفت: تجسس يا اينکه در گوشه زندگي فردي بگرديم که حتما نقطه ضعفي پيدا کنيم و بعد با ذرهبين آن نقطه ضعف را بزرگ کنيم چه نتيجهاي خواهد داشت؟
رئيسجمهور تصريح کرد: بايد کاري کنيم از تريبونهاي مجلس، دولت و همه تريبونهاي کشور که مدارس، دانشگاهها و مکانهاي اينچنيني ببينند کشور اسلامي است.
وي ادامه داد: کشور اسلامي اساسش بر اخلاق، قانون و اصول است و بايد وفادار به اين اصول باشيم و انشاءالله خداوند توفيق دهد در اين مسير حرکت کنيم.
رئيسجمهور يادآور شد: اولين کساني که دانش آشتياني را براي وزارت علوم به من معرفي کردند دوستان قديمي ايشان بودند که اتفاقا دوستان پروپاقرص اصولگراي ما هستند.
وي افزود: گرچه اصولگرايان و اصلحطلبان هر دو فرزندان انقلاب و خادمان آن هستند ولي هيچ فرقي بين اين حزب و آن حزب وجود ندارد و همه اينها براي گرم کردن تنور است و ما افتخار ميکنيم که مسلمان و ايراني هستيم و در صندلي قرار گرفتيم که مردم براي خدمت ما را فرستادند.
رئيسجمهور تأکيد کرد: آشنايي من با وزير علوم پيشنهادي به دوران دفاع مقدس برميگردد. از سال 1365 شوراي عالي پشتيباني جنگ، ستاد کميسيوني را تشکيل داد به عنوان ستاد پشتيباني جنگ و من به عنوان رئيس اين ستاد برگزيده شدم.
وي گفت: آقاي دانشآشتياني که در سپاه پاسداران خدمت ميکرد و تازه به وزارت علوم آمده بود به عنوان رابطي بين دانشگاه و جنگ در اين ستاد حضور داشتند.
رئيسجمهور تصريح کرد: بسياري از نمايندگان در جنگ بودند و خدمت کردند و خيليها در دانشگاه بوده و هستند و همه آنها هم عطري از دانشگاه و هم عطري از جبهه را استشمام کردند.
روحاني افزود: تحقيقات من به من ميگويد آشتياني کسي که سالها در يک نهاد انقلابي مثل سپاه بوده و در جنگ خدمت کرده و تمام مدارج علمي را طي کرده و در مسئوليتهاي مختلفي که داشته از جمله شورايي که براي اسلامي کردن دانشگاهها وجود داشت و يا سرپرستي دانشگاه قبل از اينکه يک مدير سياسي باشد يک مدير اجرايي است.
رئيسجمهور گفت: وقتي با دانش آشتياني صحبت کردم گفت سياست به مفهوم داخل جناح بودن را سالهاست که کنار گذاشتم و بيشتر در کارهاي فرهنگي، عملياتي و اجرايي فعاليت ميکنم.
وي افزود: سوابق سياسي افراد براي من مهم نيست مهم وفادار بودن به نظام، انقلاب، مقام معظم رهبري، قانون اساسي و خدمت به مردم است.
روحاني ادامه داد: دانش آشتياني سوابق خوبي دارد، پدر وي نيز از علما و سالها نماينده مجلس بود. عالم فرهيختهاي که متواضع و پخته بود بنابراين دانش آشتياني از خانواده روحانيت است که از جواني در مدارس و دبيرستانهاي فعال مذهبي تحصيل کرده است.
رئيسجمهور ادامه داد: دانش آشتياني در دفاع مقدس فعال بوده، در سپاه خدمت کرده و با وزارت علوم کاملا آشنايي دارد و داراي تجربيات فراواني در رشته علمي خودش است که مجموعه اينها نشان ميدهد وي با اين شخصيت ميتواند دانشگاه را اسلاميتر کند و دل ما قرص است که با حضور او فرهنگ اسلامي و انقلابي در دانشگاهها توسعه يافته و دانشگاه پرنشاطتر و آرامتر ميشود و از کميت به سمت کيفيت ميرود و ميتواند کاري کند که رشد اقتصادي و اجتماعي در کشور فراهم شود.
وي خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه نشاط دانشجويي ميخواهيم، آزادي علم و پژوهش براي اساتيد ميخواهيم، بايد فضايي درست کنيم که هم دانشجو سود ببرد و هم استاد بتواند خدمت کند و دانش آشتياني مي تواند اين شرايط را فراهم کند.
روحاني با بيان اينکه دوراني که ميتوانستيم با سرپرست وزارتخانه را اداره کنيم رو به اتمام است گفت: از اينکه زياد خدمت مجلس ميرسم افتخار ميکنم ولي اميدوارم ديگر براي وزير علوم ما را به مجلس دعوت نکنيد و دانش آشتياني بتواند راي لازم را امروز کسب کند زيرا دانشگاه منتظر است که از حال اداره با سرپرست خارج شود ولو اينکه سرپرست علمآشنايي مانند نجفي در راس اين وزارتخانه باشد.
رئيسجمهور گفت: مجلس و دولت دست به دست هم بدهيم تا امروز وزير تعيين شود و نشاط بيشتري را شاهد باشيم، تمام نظرسنجيها و نامهها نشان ميدهد که دانش آشتياني در نظر دانشجويان و اساتيد مقبول است و مطمئنم حضور اين شخصيت بيحاشيه در مجلس برخي حاشيههاي مطرح شده را هم به کنار ميراند و وي ميتواند خادم مردم بوده و دانشجويان ما را هم خوشحال کند.
جعفري در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم:
*آقاي معين باجخواهاني را که ذکر کردهاند معرفي کنند
نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي گفت: آقاي معين گفتهاند که باجخواهي مجلس در 35 سال گذشته بيسابقه بوده و من از ايشان ميخواهم که باج خواهاني که گفتهاند معرفي کنند.
قاسم جعفري در صحن علني مجلس و در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم گفت: اي کاش اصولگرا و اصلاحطلب نبود و همه حقطلب ميشديم اما چه شده است که تصادفا همه از يک گروه آن هم آقاي معين و مجموعه وي معرفي ميشوند. آيا اين تصادفي است؟
وي افزود: آقاي معين همين دو سه روز پيش گفت که باجخواهي مجلس در اين 35 سال بيسابقه است. نمايندگان مجلس شما چه باجخواهي کردهايد؟ اگر باجخواهي صورت گرفته من درخواست دارم که آقاي معين يا هر فرد ديگري باجخواهها را معرفي کند.
سخنگوي کميسيون آموزش مجلس اظهار داشت: جلسه امروز جلسه راي اعتماد است و بايد اين امر احراز شود من زماني که اين دکمه را فشار ميدهم بايد در سه دادگاه حاضر شوم دادگاه خدا، دادگاه ملت و دادگاه وجدان.
جعفري خطاب به رئيسجمهور گفت: معاون پارلماني شما مصاحبههاي انبوهي را انجام داده است و برخي از اين مصاحبهها به جاي وصل کردن فصل کردن را دنبال ميکند تا وصل کردن را. وي در مصاحبههاي خود ميگويد آقاي روحاني از ابتدا بنايي براي استفاده از مجلس در بحث وزارت علوم نداشته است.
وي افزود: چه کسي از مجلسيها طالب بوده که وزير شود؟ در جريان سفير شدن يکي از همکاران ما مشاهده شد که چقدر با مزايده براي اينکه يک همکار را از دست بدهيم برخورد کرديم.
نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: مجلس افراد زيادي را دارد که شأن وزارت دارند اما ما هرگز راضي نيستيم نخبگانمان را از دست بدهيم. اين پيام را القا نکنند که مجلس به دنبال اين است که فردي را از خود براي وزارت انتخاب کند.
جعفري خاطرنشان کرد: آقاي رئيسجمهور آيا مشورت شما با رئيس مجلس چه ضرري براي شما دارد؟ روز گذشته آقاي ابوترابي به شوخي گفت ظاهرا يا مشورت نيست يا مشورت از (باب شاوراهن، خالفواهن) با ما انجام ميشود. به نظر من بايد در اين مسئله تجديدنظر صورت گيرد.
وي افزود: معرفي وزير حق رئيسجمهور است اما مجلس هم حق دارد مسير خود را براي اطمينان خاطر طي کند.
سخنگوي کميسيون آموزش مجلس اظهار داشت: وزارت علوم، قوه فاکره دولت است و فردي بايد سکان آن را در دست بگيرد که قوه عاقله دين و دانش را با هم داشته باشد و در اين مسئله اين موضوع بايد توسط مجلس احراز شود و به نظر ميرسد که اين مسئله نيست.
جعفري خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعاتي که ما داريم فرزندان آقاي آشتياني يکي در اسپانيا،يکي در مالزي و ديگري در کانادا به سر ميبرند. بسياري از افرادي که توسط رئيس جمهور معرفي ميشوند افرادي هستند که خانوادههاي آنها دوست ندارند در اين مملکت زندگي کنند.
وي افزود:اساتيد و دانشجويان را نبايد در مقابل مجلس قرار داد.مصاحبههايي با رؤساي دانشگاهها در حمايت از وزير پيشنهادي صورت گرفته است تا اينگونه القا شود که گويا اساتيد چيزي ميخواهند و مجلس چيز ديگري را.
سخنگوي کميسيون آموزش اظهار داشت: آقاي رئيسجمهور شما به نماينده تشکلهاي دانشجويي به دليل آنکه گفتيد وقت نيست اجازه صحبت نداديد. چگونه است که در آنجا براي صحبت نماينده تشکلهاي دانشجويي وقت نيست و در اينجا براي گرفتن امضاي 800 نفر از اساتيد وقت هست.
جعفري خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد امسال 12 تا 19 هزار نفر دانشجو در مقطع دکتري جذب کرده و سرپرست وزارت علوم که اين وزارتخانه را 10 سال به عقب بازگردانده از اين امر حمايت ميکند.در دانشگاه آزاد 500 هزار تکميلات تحصيلي است. 10 هزار استاديار که اگر تقسيم شود به هر يک از آنها 50 دانشجو ميرسد. رساله دکتري 20 واحد است. اين چه کيفيتي است که شما براي دانشگاه ميخواهيد؟آيا وزير پيشنهادي هم ميخواهد همين سياست را ادامه دهد؟
*روحاني صحن مجلس را ترک کرد
حسن روحاني رئيس جمهور که از صبح امروز براي دفاع از وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري در صحن علني مجلس شوراي اسلامي حضور يافته بود، دقايقي قبل پارلمان را ترک کرد.
هماکنون اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهور در صحن علني حضور دارد.
تعدادي از نمايندگان مجلس، روحاني را هنگام خروج از صحن علني مشايعت کردند.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930826001488#sthash.st5vmnSQ.dpuf
حسن روحاني رئيس جمهور که از صبح امروز براي دفاع از وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري در صحن علني مجلس شوراي اسلامي حضور يافته بود، دقايقي قبل پارلمان را ترک کرد.
هماکنون اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهور در صحن علني حضور دارد.
تعدادي از نمايندگان مجلس، روحاني را هنگام خروج از صحن علني مشايعت کردند.
نقوي حسيني در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم:
*گويا وزارت علوم سهم حزب منحله مشارکت است/فتنه خط قرمز مجلس است
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينکه اگر ۲۰ نفر ديگر نيز با ويژگيهاي ميلي منفرد، توفيقي و آشتياني براي وزارت علوم معرفي شوند مجلس به آنان راي اعتماد نميدهد گفت: گويا وزارت علوم سهم حزب منحله مشارکت شده است.
حسين نقوي حسيني نماينده مردم ورامين در مجلس شوراي اسلامي در سخنان خود در مخالفت با دانش آشتياني وزير پيشنهادي علوم گفت: بنده به آقاي رئيسجمهور ميگويم زماني که دولت شما در آرايش سياسي اصولگرايان و اصلاحطلبان با اختلاف 250 هزار راي موفق شد، خط بطلاني بر تفکر فتنهگران کشيده شد که نظام جمهوري اسلامي امانتدار آراي ملت است.
وي افزود: انتخابات اخير ثابت کرد که پاکترين نظامهاي سياسي در انتخابات نظام جمهوري اسلامي است چرا که حافظ 250 هزار تفاوت راي بود.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي خطاب به رئيسجمهور تصريح کرد: با راي آوردن شما نمايندگان مجلس، کانديداي رياست جمهوري و جبهه اصولگرايي به شما تبريک گفتند و نشان دادند که براي منافع کشور پاي شما ميايستند.
وي ادامه داد: همچنين بالاترين راي اعتماد را برخي وزراي شما از مجلس اصولگرا اخذ کردند از جمله وزير ارتباطات با 218 راي، وزير اطلاعات با 227 راي، وزير اقتصاد با 274 راي، وزير امور خارجه با 232 راي، وزير بهداشت با 260 راي، وزير نيرو با 272 راي، وزير کشور با 256 راي و وزراي ديگر. اين نشان مي دهد بالاترين آمار راي اعتماد در بين وزرا را اين مجلس اصولگرا به کابينه شما داده است.
نقوي حسيني با بيان اينکه در وزارت علوم فقط سه نفر از وزراي معرفي شده از جانب شما (رئيسجمهور) راي نياوردند گفت: در همين خصوص هم افکار عمومي و هم مردم و هم دولتيها اعتراف کردند که اسناد مستند در اين خصوص وجود داشت و راي عدم اعتماد به جا بود.
اين نماينده مجلس تصريح کرد: آقاي رئيسجمهور شما از 4 نفر براي وزارت علوم نام برديد اما ما از 5 نفر نام ميبريم که شما براي وزارت علوم معرفي کرديد. اولين آن آقاي ميلي منفرد بود. مقام معظم رهبري فرمودند که فتنه خط قرمز ماست. ما از اين خط عبور نميکنيم. اگر 20 نفر ديگر نيز معرفي شوند و ويژگيهاي ميلي منفرد، توفيقي، فرجي دانا و دانش آشتياني را داشته باشند اين مجلس به آنان راي نخواهد داد.
وي ادامه داد: بعد از آن آقاي توفيقي سرپرستي وزارت علوم را برعهده گرفت. آيا توضيح دهيم اين فرد کيست؟ وي در مدت سرپرستياش در وزارت علوم چه کارها که نکرد؟ کساني را سرپرست دانشگاهها گذاشت که شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز به آنان راي نداد. آيا مجلس با کسي غرضي داشت؟
نقوي حسيني با اشاره به معرفي شدن فرجي دانا و دادن راي اعتماد به وي گفت: با فرجي دانا نشستهايي برگزار شد و صحبتهايي انجام گرفت و وي قول داد و قبول کرد و گفت که ما اصلاح ميکنيم اما نکرد. به او تذکر داده شد نه از طريق مجلس بلکه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي و از سوي مقامات مسئول اما تاثيري داده نشد.
وي افزود: در همين مجلس با اقدام رئيس مجلس جلسه مشترکي با فرجي دانا گذاشته شد و وي قول داد که اصلاح کند اما نکرد. چه کساني به اينان اجازه اصلاح نميدهند؟ چه حلقهاي در وزارت علوم حاکم است؟ چه کساني وزارت علوم را در دست خود گرفتهاند؟
نماينده مردم ورامين در ادامه سخنان خود در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم گفت: آقاي رئيسجمهور شما ميگوييد در معرفي وزير علوم تحت فشار نيستيد پس چرا همه کساني که معرفي ميشوند از يک حلقهاند؟ آيا فرد معتدلي در بين جامعه دانشگاهي نيست؟ ما به عمل نگاه ميکنيم.
نقوي حسيني با اشاره به عدم راي اعتماد مجلس به نيلي احمدآبادي خطاب به رئيسجمهور گفت: مجلس اعتقاد دارد شعارهاي دولت شما بايد حفظ شود. مردم به تدبير، اميد و اعتدال راي دادند اما تمامي افراد معرفي شده براي وزارت علوم بويي از اعتدال نبردند. همه اين افراد معرفيشده براي وزارت علوم عضو شوراي مرکزي حزب منحله مشارکت هستند. گويا وزارت علوم سهم حزب منحله مشارکت شده و شما نميتوانيد از آن عبور کنيد.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در پايان تاکيد کرد: نمايندگان به دانش آشتياني راي نخواهند داد و انتظار داريم که فردي خارج از اين حلقه و چنبره براي وزارت علوم معرفي شود.
حسن روحاني رئيسجمهور کشورمان در جلسه رأي اعتماد به گزينه پيشنهادي وزارت علوم اظهارداشت: امروز به عنوان چهارمين نوبت است که براي درخواست رأي اعتماد وزير علوم پيشنهادي خدمت نمايندگان مجلس ميرسم، البته تماس و نزديکي مجلس و دولت همواره مطلوب است و فرصتي که بنده هم در خدمت نمايندگان باشم، مغتنم است ولي اميدوارم فرصتهاي آينده براي همفکري و تعاون در راستاي رفع مشکلات اساسي مردم به ويژه در زمينه اقتصادي، اشتغال، رشد و توسعه کشور و تعالي اخلاق و فرهنگ باشد.
وي وزارت علوم را وزارتي حائز اهميت بسيار برشمرد و گفت: وزارت علوم از اين ديدگاه که ميليونها دانشجو و دهها هزار عضو هيأت علمي، اساتيد، محققان و پژوهشگران در چارچوب و قوانين آن سرنوشت فعاليت علمي کشور را مشخص ميکنند، بسيار اهميت دارد.
روحاني ادامه داد: آنچه براي ما مهم است پيشرفت علم، دانش و پژوهش کشور است، ما در پي آن هستيم که ايران عزيز اسلامي به عنوان مرجع علمي بزرگ در منطقه و حتي در آينده در سطح جهان باشد، همانطور که امروز در برخي موارد علمي جديد و هايتک ما در ردههاي بالا هستيم که ميتوانيم با کشورهاي پيشرفته در صحنه رقابت قرار گيريم.
رئيسجمهور با بيان اينکه دغدغه دولت و مجلس بيترديد يک دغدغه است، اظهارداشت: هدف ما يکي است و آن هم اين است که علم و دانش ما در خدمت مردم و فرهنگ ايراني اسلامي باشد، هدف اين است که دانشگاههاي ما مراکز فعاليت علمي باشد.
وي اضافه کرد: فضاي دانشگاه عمدتاً بايد فضاي علم و فرهنگ باشد نه فضاي سياسي و سياسيکاري.
رئيسجمهور در ادامه گفت: برخلاف آنچه که برخي از رسانهها شايع ميکنند، من در انتخاب وزير تحت فشار هيچ گروه سياسي و يا هيچ شخصي نبوده و نه هستم و نه من کسي هستم که فشارپذير باشم و بخواهم به خاطر نظر گروهي انتخابي را انجام دهم.
روحاني تصريح کرد: همه ما در پيشگاه خدا مسئوليم همچنان که در پيشگاه ملت ايران و در پيشگاه وجدانم رئيس دادگاه هيچ گاه ما را رها نخواهد کرد.
وي با بيان اينکه بدون مشورت با صاحبنظران قدمي برنداشتهام گفت: رئيسجمهور براساس وظايفي که قانون اساسي بردوش او گذاشته و براساس وعدههاي انتخاباتي که به مردم داده است در اداره کشور بدون مشورت با صاحبنظران قدمي برنداشته و در تمام مسائل کشور تا به امروز بدون مشورت با صاحبنظران و متخصصان بنام آن رشته تصميمي اتخاذ نکرده است.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: در زمينه انتخاب وزير نيز همانطور که قانون اساسي ميگويد رئيسجمهور فردي را به عنوان وزير تعيين و براي اخذ راي اعتماد به مجلس معرفي ميکند، آنچه که حق من است تعيين يک نفر براي پذيرش مسئوليت وزارت است.
روحاني با اشاره به وجود شرايط سخت در اداره کشور گفت: ما در شرايطي هستيم که اداره کشور سخت است آنچنان نيست که داوطلبان براي به دوش گرفتن بار مسئوليت زياد باشند. ما گاهي براي برخي مسئوليتها در ردههاي پايينتر از وزارت نيز با افراد زيادي براي پذيرش مسئوليت صحبت ميکنيم البته آن کسي که توانمند است به عنوان وظيفه است که مسئوليت را بپذيرد و ما افتخار ميکنيم که در اين کشور خادم نظام و مردم باشيم.
رئيسجمهور نسبت به ويژگيهاي وزير علوم گفت: نسبت به وزارت علوم اعتقاد بر اين است که بايد فردي مسئوليت اين وزارتخانه را بپذيرد که از لحاظ علمي و دانشگاهي در سطح قابل قبولي باشد و در رشته خود نيز صاحبنظر و مجتهد باشد، گريدهاي علمي لازم را طي کرده باشد و مقالات علمي لازم را نوشته باشد و به عنوان يک چهره علمي باشد.
روحاني ادامه داد: براي وزارتخانه مهم علوم شخصي ميتواند مسئوليت آن را بپذيرد که از ديد دانشگاهيان و جامعه صاحبنظر و عالم باشد.
رئيسجمهور معيار دولت براي معرفي وزير علوم را اين چنين عنوان کرد: معيار ما براي معرفي وزير علوم آن است که فردي باشد که در دانشگاه داراي مقبوليت باشد هم در ميان اساتيد و هم در ميان دانشجويان چهره قابل قبولي داشته باشد چراکه در اين صورت راحتتر ميتواند مديريت کند، حرف حق خود به کرسي بنشاند و مسير درست دانشگاه را معين کند.
روحاني در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: قولي که در انتخابات 24 خرداد به مردم داده شد اين بود که ما به دنبال قانونگرايي و نشاط علمي در دانشگاهها هستيم به همراه تعالي بيشتر فرهنگ اسلامي. البته ما بايد همه به وعدههاي خود عمل کنيم و نسبت به آن وعدههايي که به مردم داديم آماده انجام آن باشيم.
وي خاطرنشان کرد: برخي رسانهها لجبازي را براي رئيسجمهور و مجلس به کار ميبرند. اين واژه نه مناسب براي مجلس و نه براي دولت است.
رئيسجمهور با بيان اينکه اينجا جاي دعوا به مفهوم معروف آن نيست،گفت: ما دو قوهاي نيستيم که بخواهيم روبروي هم باشيم و هر دوي ما اهل تعامل بوده و ميخواهيم مسائل را حل کنيم.
روحاني ادامه داد: فکر نميکنم پاسخ مردم براي دولت و مجلس دو نوع باشد؛ ملت پيام واحدي را براي منتخبين خود در مجلس و دولت ارسال کرده است و اين پيام اين است که مردم از ما خدمت و تعالي کشور را ميخواهند.
وي افزود: مردم ميخواهند دانشگاههاي ما دانشگاهي باشد که از لحاظ فرهنگي و اخلاقي امن بوده و دختران و پسران آنها در آن علم بياموزند و با اخلاق، سياست و مسائل بينالمللي آشنا شوند.
رئيسجمهور با تاکيد بر اينکه مدرکگرايي مورد هدف نظام و خانواده دانشجويان نيست، گفت: بايد دانشگاهها را از مسئله مدرکگرايي و اينکه هر کس دنبال برگه کاغذ باشد، جدا کرده و به دنبال عالم و محقق باشيم.
رئيسجمهور با اشاره به پيوند اقتصاد و دانشگاه گفت: ما البته منتظر لايحهاي هستيم که براي خروج از رکود به مجلس تقديم کرديم و اميدواريم اين لايحه هر چه زودتر به دست ما برسد.
وي افزود: رسيدن به رونق و خروج از رکود نيازمند کار همه مسئولان کشور است و اگر اين مسئله محقق شود ما به نقطهاي ميرسيم که مردم زندگي تؤام با عزت داشته باشد.
روحاني اضافه کرد:اگر ميخواهيم به رونق برسيم بايد دانشگاههاي ما پايه اقتصادي داشته باشيم؛ در دنياي امروز اقتصاد سنتي قابليت رقابت با جهان را ندارد و ما در صورتي ميتوانيم با اقتصاد جهاني رقابت کنيم که اقتصاد ما دانشبنيان باشد. دانشبنيان شدن اقتصاد زماني رخ ميدهد که ما مدرکگرا نباشيم.
وي ادامه داد: من مفتخرم که اعلام کنم در طي يکسال و چند ماه اخير عليرغم آنکه جلسات، کنفرانسها و نشستهاي بيشتري نسبت به سالهاي گذشته در محيط دانشگاه انجام شده اما آرامش نيز حکمفرما بوده است؛ براي ما افتخار است که نشستي برگزار شود ولي همه به يکديگر احترام بگذارند.
روحاني با بيان اينکه آنچه براي ما به عنوان مهمترين خط قرمز مطرح است اخلاق است، اظهار داشت: همه خط قرمزها در مسائل مختلف و از جمله سياست خارجي که مطرح ميشود بعد از اخلاق قرار دارد و اخلاق مهمترين خط قرمز ماست.
وي ادامه داد: براي ما مهمتر اينکه وزير چقدر راي بياورد اين است که مردم شاهد باشند دولت و مجلس و همه مسئولان در سراسر کشور معيارهاي ديني را مدنظر دارند.
روحاني افزود: آنچه اسلام به ما گفته اين است که ما نسبت به افراد احترام آنها، شخصيت آنها و کرامت آنها توجه کنيم و اين مسائل مدنظر ما باشد.
وي گفت: تجسس يا اينکه در گوشه زندگي فردي بگرديم که حتما نقطه ضعفي پيدا کنيم و بعد با ذرهبين آن نقطه ضعف را بزرگ کنيم چه نتيجهاي خواهد داشت؟
رئيسجمهور تصريح کرد: بايد کاري کنيم از تريبونهاي مجلس، دولت و همه تريبونهاي کشور که مدارس، دانشگاهها و مکانهاي اينچنيني ببينند کشور اسلامي است.
وي ادامه داد: کشور اسلامي اساسش بر اخلاق، قانون و اصول است و بايد وفادار به اين اصول باشيم و انشاءالله خداوند توفيق دهد در اين مسير حرکت کنيم.
رئيسجمهور يادآور شد: اولين کساني که دانش آشتياني را براي وزارت علوم به من معرفي کردند دوستان قديمي ايشان بودند که اتفاقا دوستان پروپاقرص اصولگراي ما هستند.
وي افزود: گرچه اصولگرايان و اصلحطلبان هر دو فرزندان انقلاب و خادمان آن هستند ولي هيچ فرقي بين اين حزب و آن حزب وجود ندارد و همه اينها براي گرم کردن تنور است و ما افتخار ميکنيم که مسلمان و ايراني هستيم و در صندلي قرار گرفتيم که مردم براي خدمت ما را فرستادند.
رئيسجمهور تأکيد کرد: آشنايي من با وزير علوم پيشنهادي به دوران دفاع مقدس برميگردد. از سال 1365 شوراي عالي پشتيباني جنگ، ستاد کميسيوني را تشکيل داد به عنوان ستاد پشتيباني جنگ و من به عنوان رئيس اين ستاد برگزيده شدم.
وي گفت: آقاي دانشآشتياني که در سپاه پاسداران خدمت ميکرد و تازه به وزارت علوم آمده بود به عنوان رابطي بين دانشگاه و جنگ در اين ستاد حضور داشتند.
رئيسجمهور تصريح کرد: بسياري از نمايندگان در جنگ بودند و خدمت کردند و خيليها در دانشگاه بوده و هستند و همه آنها هم عطري از دانشگاه و هم عطري از جبهه را استشمام کردند.
روحاني افزود: تحقيقات من به من ميگويد آشتياني کسي که سالها در يک نهاد انقلابي مثل سپاه بوده و در جنگ خدمت کرده و تمام مدارج علمي را طي کرده و در مسئوليتهاي مختلفي که داشته از جمله شورايي که براي اسلامي کردن دانشگاهها وجود داشت و يا سرپرستي دانشگاه قبل از اينکه يک مدير سياسي باشد يک مدير اجرايي است.
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930827000082#sthash.P2Ttnt9M.dpuf
مطهري در موافقت با وزير پيشنهادي علوم:
*اصرار بر فتنهگر خواندن کساني که از فتنه 88 تبري ميجويند درست نيست/مجلس ناخودآگاه در جهت تقويت فتنه گام برميدارد
علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي امروز سهشنبه در جلسه رأي اعتماد به فخرالدين احمدي دانش آشتياني به عنوان موافق اظهار داشت: مجلس ناخودآگاه در حال گام برداشتن در جهت تقويت فتنه سال 88 است.
وي افزود: وقتي افراد با سابقه درخشان را فتنهگر معرفي ميکنيم، اين سؤال ايجاد ميشود که اين چه فتنهاي است که شخصيتهاي با سابقه نظام همه در آن دخيل هستند.
وي با يادآوري سابقه جبهه و جنگ وزير پيشنهادي علوم، گفت: خيلي از حرفهاي برخي نمايندگان به نفع موسوي و کروبي تمام ميشود.
مطهري با تأکيد بر لزوم زمينهسازي براي تعامل اصولگرايان و اصلاحطلبان معتدل براي تحقق شعار اعتدال تصريح کرد: البته دولت چندان در تحقق شعار خود موفق نبوده است.
وي از ضرورت نقد نمايندگان نسبت به خود سخن گفت و ادامه داد: اينکه بعضي از نمايندگان ميگويند ما بايد وزير پيشنهادي را معرفي کنيم و دولت قبول کند، خلاف قانون اساسي است، همچنان که اصرار بر فتنهگر بودن گزينههاي پيشنهادي در حالي که خود از آن تبري ميجويند، درست نيست.
مطهري با تأکيد بر اينکه نمايندگان بايد بنيان کار خود را بر يک پايه و اساس محکم گذارند، گفت: تا زماني که حجت بر ما تمام نشده است، نبايد رأي مثبت يا منفي بدهيم.
وي با يادآوري سه مقطع ورود خود به عنوان طراح استيضاح وزير کشور دولت سابق، وزير کار دولت سابق و سؤال از رئيس جمهور به واسطه دلايلي چون دروغ و قانونستيزي بيان داشت: در ماجراي سؤال از رئيس جمهور سابق، وي به صراحت اعلام ميکرد که هر قانوني را که تشخيص بدهم با قانون اساسي منطبق نيست اجرا نميکنم و اين يعني مجلس يک ساعت هم نبايد به او اجازه ماندن در اين پست بدهد، چه آقاي احمدينژاد باشد چه آقاي روحاني.
نماينده مردم تهران در مجلس روش بعضي نمايندگان در مورد گزينههاي وزارت علوم را ناپسند عنوان کرد و با اشاره به اينکه نفس حساسيتها روي وزارت علوم را قابل تقدير ميداند، ادامه داد: به جز بعضي نگرانيها بر روي تساهلهاي اصلاحطلبان من ساير نگرانيها را درست نميدانم.
وي با يادآوري سوابق درخشان گزينههاي قبلي وزارت علوم و وزير استيضاحشده اين وزارتخانه در دوران دفاع مقدس در مورد مسئله نقشآفريني افراد در فتنه تصريح کرد: بايد مشخص شود که چه کساني زمينه فتنه را آفريدهاند و بر اساس عدالت همه مورد رسيدگي قرار گيرد.
مطهري با بيان اينکه سه روز پس از انتخابات 88 در سيماي جمهوري اسلامي ايران حاضر شده و ضمن رد تقلب در آرا عنوان کرد که مبادي و مقدمات آراي آقاي احمدينژاد دچار خلأ است، گفت: مسئولان سيما به من گفتند از هرکس از اصلاحطلبان و اصولگرايان دعوت ميکنيم ميگويد چون در مورد نتايج شک دارم گفتوگوي تلويزيوني انجام نميدهم.
نماينده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: حضور آقاي دانشآشتياني در جلسه تحصني صورت گرفته است که پس از حمله به کوي دانشگاه بوده است که رهبر معظم انقلاب نيز درباره آن فرمودند دل انسان را خون ميکند، اين جلسه به دعوت وزير وقت علوم و با حضور نماينده ولي فقيه برگزار شد تا دانشجويان اعتراض خود را به خيابانها نبرند، البته آقاي دانشآشتياني در اين جلسه يک جملهاي هم گفته است که نبايد مطرح ميشد.
وي با اشاره به سخنرانيهاي متعدد خود در دانشگاهها در طول يک سال و نيم گذشته و شعارهاي دانشجويان در حين اين سخنرانيها، تصريح کرد: شعار طبيعت دوران جواني است؛ کاري نکنيم که خاطره بدي از مجلس نهم در اذهان بماند و اين مجلس مانند مجلس ششم از نوع اصولگرا شود.
مطهري عنوان کرد: آقاي دانش آشتياني در زمان تحصن مجلس ششم اصلاً معاون وزير نبوده است و پاي هيچ بيانيهاي را هم امضا نکرده و استعلامها در مورد وي مثبت بوده است.
وي افزود: وزير پيشنهادي علوم فتنه را محکوم ميکند اما همه عوامل فتنه را، کاري نکنيم که براي ما طنز درست کنند که وزير پيشنهادي علوم بايد پس از فتنه به دنيا آمده باشد.
نماينده تهران به سابقه آشنايي خود با دانش آشتياني در دبيرستان علوي اشاره کرد و با يادآوري تلمذ وي در محضر شهيد رجايي، اداره دبيرستان مفيد با تقديم 65 شهيد در دفاع مقدس و 16 سال خدمت او در وزارت علوم گفت: آقاي دانش آشتياني پيش از آنکه به آقاي معين منسوب باشد به آقاي دکتر فرهادي منسوب است و از سال 64 و در دوره وزارت ايشان معاون وزير علوم شد.
مطهري دانش آشتياني را نقطه اتصال آموزش عالي با دفاع مقدس خواند و بيان داشت: رتبه خوب علمي تجربه مديريتي و مجري طرحهاي دانشگاه و اجراي طرحهاي دانشگاهها در جبهههاي جنگ از جمله امتيازات ايشان است. بعلاوه ايشان تدوينکننده مقررات براي دانشجويان شاهد و ايثارگر بوده است.
وي به تجاري کردن علم و اسلامي کردن دانشگاهها به عنوان دو محور برنامههاي دانش آشتياني اشاره کرد و ادامه داد: ايشان عضو شوراي اسلامي شدن دانشگاهها بوده است و به تهذيب اخلاقي دانشگاهيان توجه دارد و آن نگراني که در مورد تساهل فرهنگي اصلاحطلبان وجود دارد در مورد ايشان نيست چرا که ايشان مخالف برگزاري اردوهاي مختلط است.
نماينده مردم تهران در مجلس تيپ شخصيتي دانش آشتياني را متفاوت با امسال ميليمنفرد خواند و گفت: ايشان زماني که حزب مشارکت قانوني بوده است در آن عضو غيرمؤثر بوده، و نميتوان در اين مورد گفت که ايشان عضو حزب منحله است چرا که مانند اين است که بگوييم هرکس عضو حزب جمهوري اسلامي بوده چون بعداً امام فرمودند اين حزب منحل شود پس او هم عضو حزب غيرقانوني بوده است.
زاکاني در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم:
*دانشآشتياني از گردانندگان فتنه 88 بوده است/سپردن مديريت آموزش عالي به عناصر افراطي خلاف مصالح کشور است
عليرضا زاکاني نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در جلسه راي اعتماد به فخرالدين احمد دانشآشتياني وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري در صحن علني مجلس گفت: اميد داشتم که در زمان صحبتهايم رئيسجمهور حضور داشته باشد ولي اين توفيق نصيب نشد.
وي افزود: شرايط کشور خطير است، ما در اوضاع بهانهجويي به سر ميبريم که نظام سلطه به واسطه بهانههاي مختلف اموري را به کشور ما تحميل ميکند، امروز دولت و نظام در ميان بهانهجوييهاي آمريکا قرار گرفتهاند، منطقه به واسطه اقدامات آمريکا در آتش ميسوزد و مشکلات اقتصادي در کشور ما وجود دارد که عدهاي نيز به دنبال بهانهجويي هستند.
وي با بيان اينکه دولت براي تحقق اقتصاد مقاومتي نياز به آرامش دارد گفت: سپردن مديريت آموزش عالي به فعالان فتنه 88 و عناصر افراطي برخلاف مصالح کشور است.
زاکاني اظهار داشت: مجلس با انقلاب، امام، شهيدان پيوند ناگسستني دارد، مجلس مطيع رهبري و نوکر ملت و برآورده از اکثريت ملت است، مجلس برخواسته از 9 دي 88 است.
نماينده مردم تهران خطاب به رئيسجمهور گفت: آقاي روحاني! شما که 20 سال عضو خانواده مجلس بوديد چرا پيام منطقي مجلس را در صيانت از ملت ناديده ميگيريد؟ از تابستان 92 تا پاييز 93، 5 نفر را براي پذيرفتن کرسي وزارت علوم به مجلس معرفي کرديد که همه جزو جريان افراطي بوده و به نوعي با فتنه 88 پيوستگي داشتند، اصرار به سپردن دانشگاه به دست جريان خاص تعجبآور نيست؟ تقاضاي مجلس تقاضاي نادرستي است؟ حل مشکل منطقي مجلس کار دشواري است؟ نمايندگان وقتي جواب اين سوالات را نميگيرند يک برداشت واقعي دارند و آن اين است که دستهايي پشت پرده وجود دارد.
زاکاني با بيان اينکه امروز دولت در موضوع هستهاي در وضعيت حساسي قرار دارد و کشور نيازمند همبستگي و همياري براي دفاع از حقوق ملي است، گفت: رئيسجمهور با کنايه به ما گفت «و ما ادراک ماالبورسيه» پاسخ اين صحبت را اين گونه ميدهيم که «و ما ادراک ماالفتنه».
نماينده مردم تهران اضافه کرد: تا امروز هر کس براي وزارت علوم به ما معرفي شد در فتنه مشارکت داشت، امروز هم که دانش آشتياني معرفي شده است به اعتقاد بنده و با توجه به استنادات از عوامل گرداننده فتنه 88 است که البته اين موضوع راستگويي دولت را ميرساند که گفت: اگر 10 نفر را هم رد کنيد هر بار در همين مسير معرفي ميکنيم بر اين جريان تاکيد داريم.
وي افزود: روحاني گفت دانش آشتياني به دنبال علم و فناوري و دوري از سياست است و اهل تنازع با مجلس نيست ولي ما نميتوانيم گذشته روشن دانش را ناديده بگيريم، ن ميتوانيم به وعده هاي شما توجه داشته و پيش خدا رفع مسئوليت کنيم در حالي که گذشته دانش آشتياني براي ما روشن است.
زاکاني خاطرنشان کرد: ميگويند دانش آشتياني از رزمندگان دفاع مقدس است، سال 67 امام در دوم آذرماه فرمودند بسيج دانشجويي ضروريترين تشکل است و دانش در کتاب تاريخ شفاهي آموزش عالي در دوره معين گفته است که ما نگذاشتيم بسيج به داخل دانشگاه بيايد، حتي در سال 68 افتخار دانش اين است که با وجود تاکيد بسيار افراد که پيام امام را روشن ميدانستند وي ميگويد ما ايستاديم تا بسيج به خارج دانشگاه برود.
نماينده مردم تهران گفت: دانشآشتياني از موسسان حزب مشارکت است، بيانيههاي مختلف را امضا کرده است و اسناد آن نيز موجود است، مجلس ششم تحصن شد و من از علي مطهري تعجب ميکنم که ميخواهد مجلس نهم را با ششم مقايسه کند، مجلس ششم براي جلوگيري از امر منطقي و قانوني انتخابات تحصن شد، 119 نفر از اساتيد 7 بهمن ماه سال 82 بيانيه رسمي دادند و به نفع تحصنکنندگان روزه سياسي گرفتند که دانشآشتياني نيز جزو اين افراد بود و در آن بيانيه تحصن نمايندگان را نقطه عطف پيشرفت کشور دانستند.
وي افزود: جبهه مشارکت شرکت در انتخابات مجلس هفتم را مفيد ندانست و دانشآشتياني عضو و موسس همين جبهه منحله است که به آن روزها نيز بسنده نکرده و نيش قلم و بيان وي تا امروز هم ادامه دارد.
زاکاني گفت: در پايگاه اطلاعرساني دولت 128 نفر از اساتيد دو روز قبل از استيضاح فرجيدانا بيانيهاي امضا کرده و ذکر کردند که مجلس با کارشکني سهمخواهي ميکند، آقاي رئيسجمهور! ما از چه کسي سهمخواهي کردهايم؟ کساني که سهم خواهي ميکنند را به مردم معرفي کنيد.
نماينده مردم تهران اضافه کرد: ممکن است دانشآشتياني بگويد من نمي دانستم چه نامهاي را امضا کردم. حداقل تا امروز آن را تکذيب ميکرد، چرا امروز که نياز به راي است از چند روز گذشته همه وزرا به مجلس وعده ميدهند، وعده به مجلس درست نيست. نمايندگان به واسطه وعده از حقوق ملت نميگذرند، ما به دنبال تعامل دولت و مجلس هستيم.
وي در ادامه با پخش فيلمي از حضور دانش آشتياني در فتنه 88 گفت: ميليمنفرد را به واسطه حضور در تحصن دانشگاه اميرکبير راي اعتماد نداديم، دانش آشتياني مربوط به دانشگاه اميرکبير نيست ولي از دانشگاه ديگر به اين دانشگاه آمده و در تحصن شرکت کرده است و حالا تکذيب ميکند که در فتنه 88 حضور داشته ولي نه تنها حضور داشته بلکه از گردانندگان فتنه بوده است.
وي افزود: آقاي صالحي که در آن زمان رياست دانشگاه علم و صنعت را به عهده داشت، بعد از صحبت آقاي دانشآشتياني در تحصن گفت که نه تنها که ما در اينجا نشستهايم اعتراض داريم بلکه بايد تلاش کنيم تا همه اساتيد، کشور در پيش بگيريم و معترض شويم.
نماينده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: آقاي دانشآشتياني شما حضور خود را تکذيب ميکنيد از چندي پيش رسانههاي خارجي و ضدانقلاب کساني که ميخواهند فيلمي نشان دهند در حقيقت اين افراد کساني هستندکه فيلم را به نوعي مونتاژ کردند.
زاکاني خاطرنشان کرد: حضور آقاي دانشآشتياني در جمع شعاردهندگان که فيلم آن در زمان آقاي ميليمنفرد منتشر شد کتمان بحث فتنه را برملا ميکند.آقاي صديقي معاون دانشجويي حال حاضر وزارت علوم و آقاي غلامي مديرکل بورس فعلي اين وزارتخانه در کنار آقاي دانشآشتياني بودند.
وي افزود: بورس براي چه مطرح شد ما صحبتي از بورس نياورده بوديم. موضوع بورس براي اين مطرح شد تا ما را منفعل کند.
عضو کميسيون شوراهاي مجلس اظهار داشت: همه آنچه را که آقاي مطهري براي اعتراضات خود در مجلس قبل و اين مجلس در مورد دولت گذشته بيان ميکرد گوشهاي از اتفاقاتي است که در فتنه رخ داد. من تعجب ميکنم که چرا وي چشم خود را بر واقعيتها ميبندد. موضوع کاملا شفاف است. قانون شکني، تهمت زدن به نظام و همراهي کردن با بيگانگان قابل پذيرش نيست.
زاکاني خاطرنشان کرد: امروز کشور نياز به آرامش دارد آقاي رئيسجمهور گفت که ما بايد تنور را گرم کنيم و ناني به مردم بدهيم. آقاي رئيسجمهور با شرايطي که ايجاد شده نه تنور گرم ميشود بلکه در جامعه آتشي برافروخته خواهد شد که تمام منافع ملي شرايط کشور را به باد خواهد داد.
وي افزود: ما تا امروز به حواشي ميپرداختيم به اعتقاد من آقاي دانشآشتياني از عناصر محوري است و از کساني است که در حقيقت در مسير شکلگيري اين تفکر نقش محوري داشته است.
نماينده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: آقاي دانشآشتياني به مدت 20 سال مديرعامل مدارس مفيد بوده است. تهران 3هزار مدرسه دارد تنها مدرسهاي که مدير آن در زمان فتنه دستگير شد مدير مدرسه مفيد بود و تنها مدرسهاي هم که روز قدس از مدرسه راهپيمايي به راه انداخت تا شعار نه غزه نه لبنان را سر دهند مدرسه مفيد به مسئوليت و مديريت آقاي دانشآشتياني بود.
تابش در موافقت با وزير پيشنهادي علوم:
عدم رأي اعتماد به وزراي پيشنهادي اختلاف مجلس و دولت را به جامعه تلقين ميکند
محمدرضا تابش نماينده مردم اردکان در مجلس شوراي اسلامي در نشست علني صبح امروز (سهشنبه) خانه ملت در سخناني در موافقت با دانشآشتياني به عنوان وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري اظهار داشت: امروز در شرايط تعيينکنندهاي قرار داريم، امروز خانواده انقلاب بايد دست در دست هم براي ساختن کشور و گشودن گرهاي از امور پيش رو، با يکديگر همراه و همراي شوند.
وي افزود: اکنون دانشگاهيان و دانشگاهها به نقش بيبديل و بينظيري در پي افکندن انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن داشتند، چشم به تصميم ما دوختهاند تا چگونه ما نمايندگان مجلس دولت را در اين شرايط خطير و حساس ياري ميکنيم.
تابش خاطرنشان کرد: دغدغههاي رئيسجمهور در روز تنفيذ را به ياد آوريد که جهتگيري دولت را حل مسائل و مشکلات اقتصادي و معيشتي مردم عنوان کرد، رئيس جمهور از همه استمداد طلبيد که بگذاريد شايستگان به ملت خدمت کنند، بياييد امروز آموزههاي ديني و قرآني را الگوي راه خويش قرار دهيم چرا که مردم تشنه خدمات صادقانه و خالصانه هستند.
نماينده اردکان در مجلس در بخش ديگري از سخنانش تصريح کرد: مردم انتظار حل مشکلاتشان را از مجموعه حاکميت دارند، بداخلاقيها، ناهماهنگيها و ناکارآمديها را برنميتابند، نميدانم ما در چه فضايي سير ميکنيم، گاهي اتفاقاتي در جامعه ميافتد که براي ما هشداردهنده است، دوستان توجه کنند که ما بنا به فرموده مقام معظم رهبري، بايد ريلگذاري کنيم تا دولت بتواند کار خودش را به خوبي انجام دهد.
تابش يادآور شد: عدم رأي اعتماد به وزراي پيشنهادي براي تصدي سکان وزارت علوم و عزل ديگري، چه پيامي را به جامعه منتقل ميکند؟ مبادا اختلاف مجلس و دولت جنگ قدرت و ناکارآمدي نظام را به جامعه تلقين کند که اين گناهي بس نابخشودني است، در نظامي که مردم براي آن خون دادند، از جان و مال خود گذشتند و کار را امروز به دست ما سپردند، اگر ما نتوانيم سر کوچکترين مسائل تعامل و همراهي داشته باشيم درست نيست.
وي با بيان اينکه مردم از ما حکومتداري ميخواهند، تأکيد کرد: مجلس و دولت بايد در سايه تعامل، همدلي و وحدت، يد واحده شوند، اجازه ندهيم اختلافات سياسي منجر به شکاف عميق بين ما و نيروهاي دلبسته به انقلاب اسلامي شود، جمعي از اين وفاداران به نظام و انقلاب را متهم ميکنيم و راه را براي ادامه خدمات آنها سلب ميکنيم که اين امر سيل مهاجرت نخبگان را رقم ميزند، گفته ميشود 150 ميليارد دلار سالانه هزينه مهاجرت نخبگان از کشور است.
دانش آشتياني در صحن علني:
فعاليتهاي علمي ترکيبي با رفتارهاي ديني داشته باشد
فخرالدين احمدي دانش آشتياني وزير پيشنهادي علوم در جلسه راي اعتماد خود در صحن علني امروز (سهشنبه) مجلس شوراي اسلامي، با تسليت شهادت حضرت سجاد(ع) به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مردم، گفت: فکر ميکنم مسئله همه ما ضرورت و اهتمام به توسعه علمي کشور است.
وي با اشاره به اهميت توسعه علمي در دانشگاهها، تصريح کرد: توسعه علمي شرط لازم براي توسعه همه جانيه کشور است؛ لذا تمرکز صحبت خود را بر توسعه علمي کشور قرار ميدهم چون در کميسيون و فراکسيونها فرصتي حاصل نشد که من به برنامه خودم بپردازم و بيشتر مسائل حاشيهاي مطرح شد دوست دارم از اين تربيون در مدت خيلي کوتاه، فشرده و هدفمند برنامه توسعه علمي را تشريح کنم.
دانش آشتياني تاکيد کرد: چالش هاي که در آموزش عالي داريم، استقرار نظام کيفيت است؛کارامدي نظام آموزش عالي کشور مهم است ما در رابطه با مسائل علمي بايد کار زيادي انجام دهيم در رابطه با خروجيهاي علمي دانشگاه بايد برنامه داشته باشيم، بايد در آموزش عالي کشور بايد به فکر به منافع کشورها باشيم.
وي با بيان اينکه، اولويت برنامه هاي من کيفي سازي آموزش عالي و تحقيقات و فناوري است، افزود: حفظ فضاي سالم فرهنگي در دانشگاه ها، مشارکت در توسعه اقتصادي و راهبردي حوزه اقتصاد دانش بنيان و مقاوم سازي اقتصاد ملي است
آشتياني با تاکيد بر اينکه دانشگاه از سه حوزه علم، دين و جامعه برخوردار است، اظهار داشت: در روندهاي کنوني گسستي بين علم، دين و جامعه وجود دارد. فعاليتهاي علمي، تلفيقي با رفتارهاي ديني بايد داشته باشد نه چيزي جداي از فعاليت هاي آموزشي. برنامههاي دانشگاه ها بايد طوري جهت گيري شود که منجر به کاربرد در جامعه شود و نياز جامعه و منطقه را برطرف کند.
وي افزود: لذا اساس کاري را که من ميخواهم انجام دهم همين است؛ و چون اين مدل را رويش کار کردهام و در آموزش و پرورش اجرا کردهام، مطمئن هستم با همکاري شما نمايندگان محترم، مي توانيم دانشگاه ها و مراکز پژوهشي را به نقطه اي برسانيم که اقتدار علمي، منجر به اقتدار نظام شود؛ مي توانيم دانشگاه ها را به نقطه اي برسانيم که توليد ثروت کند؛ ما بايد همچنان که رياست محترم جمهور فرمودند، دانشگاهي داشته باشيم که خود در اقتصاد کشور کمک کند.
وزير پيشنهادي علوم همچنين گفت: ما با جزييات اجرايي که در برنامه من آمده، سعي دارم دانشگاه را در مسير دانشگاه کارآفرين قرار دهم وتوجه داشته باشيم که در انتهاي برنامه ششم حدود 5 و نيم ميليون دانش آموخته دانشگاهي داريم که بايد وارد بازار کار شوند. ما با برنامه ريزي که مي توانيم در دانشگاه ها داشته باشيم، از طريق شهرکهاي تحقيقاتي و پارکها و مراکز رشد، مي توانيم فارغالتحصيلان دانشگاهي را به کار بگيريم.
آشتياني افزود: اگر بخواهيم، دقت کنيد اين نکته کليدي برنامه من است، اگر بخواهيم يک فارغ التحصيل دانشگاهي را مشغول کار کنيم، اگر بخواهيم در صنعت مشغول کنيم، بايد 400 ميليون تومان براي او هزينه کنيم، اگر بخواهيم در بخش ICT به کار بگيريم 150 ميليون تومان بايد براي زيرساخت آن هزينه کنيم اما در پارکها و مراکز رشد ما با عدد يکدهم اين عددها، با عدد 30 تا 40 ميليون تومان مي توانيم فارغ التحصيل دانشگاهي را به کار بگيريم.
وي افزود: اما نتيجه، ما مطمئنيم که اگر فارغ التحصيل به اين پارکها وارد شود توليد ثروت کشور به مراتب بيشتر از بخش صنعت خواهد بود. و همين است که مقام معظم رهبري در سند توسعه علمي عنوان ميکنند که بايد دانشگاه ها و کشور توليد ثروتشان 50 درصد توليد ناخالص داخلي را به خود اختصاص دهد؛ اگر از طريق اين برنامه نتوانيم اين کار را انجام دهيم، مطمئنا از بخش هاي ديگر هم نمي توانيم. من عزم راسخ دارم و همه شما نسبت به سابقه مديريتي من اطلاع داريد که مي توانم امري را که بخواهم و تمرکز کنم انجام دهم.
وزير پيشنهادي علوم در ادامع گفت: من زماني در وزارت علوم بودم که دانشگاه ها مشکل خوابگاه داشتند؛ تمرکز پيدا کردم و با ساخت بيش از يک ميليون متر مربع ساختمان خوابگاه دانشجويي، مشکل کشور را از جنبه خوابگاه دانشجويي برطرف کردم. در زماني پس از جنگ به دليل فرسوده بودن آزمايشگاهها و نياز کشور براي توسعه رشتههاي کارشناسي ارشد و دکترا، نياز به تجهيزات آزمايشگاهي داشتم و من از طريق سهميههاي ارزي، توان تامين ارز مورد نياز اين تجهيزات را نداشتيم اما من با تعاملي که با مجلس داشتم و در بيشتر موارد نتيجه ميگرفتم، 400 ميليون دلار در آن مقطع براي تجهيزات دانشگاهها گرفتم و هنوز که همکاران دانشگاهي من مرا مي بينند مي گويند آثار آن حرکت شما هنوز در دانشگاه ها باقي است.
وي افزود:اين برنامه من با همکاري شما نمايندگان محترم مجلس و دستگاههاي اجرايي قابل پياده شدن است اما بايد براي اين کار بستري هم آماده باشد، اگر دانشگاه محيط آرام و بانشاط نباشد، اگر در دانشگاه بخواهد حاشيههاي سياسي يا جناحبنديهاي سياسي وجود داشته باشد يا به تعبيري دانشگاه تبديل به باشگاه سياسي شود، محققا اين برنامه اجرايي نميشود. لذا اصرار خود من اين است، شما دغدغه داريد و من مي فهمم. اعتقاد دارم زماني رسيده است که همه، دانشجو، دانشگاه و همه بايد بسيج علمي شوند و از پتانسيل و ظرفيت دانشگاهيان استفاده شود من مطمئنم اگر اين همکاريها وجود داشته باشد در اين مسير حرکت خواهم کرد.
آشتياني با بيان اينکه "من فرزند انقلابم، من از زمان پيروزي انقلاب کارم را در سپاه شروع کردم و در دانشگاه هم که بودم توجه خاص به مسائل جنگ داشتم و همينطوري که رياست محترم جمهور فرمودند کسي بودم که دانشگاه را به جنگ بردم"، بيان داشت: من آئيننامه هاي آموزشي را که به دليل حضور جبهه دانشجويان با مشکل مواجه بودند تغيير دادم.
وي افزود: بعد از جنگ رزمندگان عزيزي که به دليل حضور در جبهه از عدالت آموزشي برخوردار نبودند از طريق سهميه رزمندگان وارد دانشگاه کردم و براي اينکه کيفيت علمي اينها بالا باشد با نمايندگان محترم مجلس رديف بودجه تقويت بنيه علمي رزمندگان را گذاشتم. هم وارد کردم و هم سعي کردم با توان علمي مناسب وارد شوند.
وزير پيشنهادي علوم در ادامه اظهارات خود با با بيان اينکه "نميدانم با چه زباني بايد بگويم که کسي که چنين کاري کرده مي تواند مخالف بسيج باشد؟"، تصريح کرد:
خودم بسيجي هستم و دست همه بسيجي ها را مي بوسم اما بايد ببينيم کي خدمتگزار بسيج است؟ کي با چه روشي به بسيج خدمت مي کند؟ ما با بيانيه امام در رابطه با فرمان بسيجي که دادند منظور امام بسيج علمي و فرهنگي بود. منظور و هدف امام اين بود که آقايان جنگ تمام شده و براي خودکفايي کشور بايد بسيج شويم. بايد به خوداتکايي در علم برسيم. بايد توان تربيت متخصصين را داشته باشيم. در آن مقطع دفتر بسيجي در داخل دانشگاه وجود نداشت که من بخواهم آن را بيرون کرده باشم. بحث بر اين بود که بعد از جنگ در مناطق مختلف پايگاه هاي بسيج داشتيم. و اين پايگاه هاي بسيج نمادش در آن مقطع، آن موقع تصور از پايگاه هاي بسيج حفظ شهر و منطقه بود، گفتم اگر اين پايگاه بسيج بخواهد بيايد در دانشگاه، اعتبار بسيج لطمه مي بيند. نه اينکه مخالف بسيج باشم.
دانش آشتياني در توضيح اظهارات مخالفين درباره مخالفتش با بسيج، گفت: آن زمان، دو نگاه بود که رفت به شورا و شوراي انقلاب فرهنگي مصوب کرد که الان صلاح نيست که پايگاه هاي بسيج در دانشگاه باشند و ما هم آن را اجرا کرديم. و الان نه تنها من با بسيج دانشجويي مخالفتي ندارم بلکه حتماً و حتماً به عنوان يک نهاد درون دانشگاه نهايت همکاري را در جهت توسعه علمي با آنها خواهم داشت.
وي افزود: لذا اين درست نيست که من که اين خدمات را براي بسيجيان و رزمندگان داشتم، چه باشم که مخالفتي بابسيج داشته باشم. من حتي بعد از جنگ در دانشگاه ها به من گفتند استان ايلام جنگ زده است و در زمان جنگ مشکل داشته و مردمش محروم بودند، شما با توان اجرايي که داريد برويد دانشگاه ايلام را از نظر زيرساخت درست کنيد. من در ضمن اينکه در وزارت خانه بودم شب مي رفتم به ايلام، آنموقع ايلام فرودگاه هم نداشت، مي رفتم از طريق جاده و برميگشتم.
وزير پيشنهادي علوم در واکنش به اظهارات نمايندگان مخالف وي که گفته بودند او از يک حلقه خاص سياسي براي وزرات علوم معرفي شده است، با مستقل معرفي کردن خود، گفت: من دانش آشتياني شخصيت مستقل هستم؛ من نميگويم عملکردم ميگويد. من زمان آقاي دکتر فرهادي وارد وزارتخانه شدم. من در حلقه ديگران نبودم. من به دليل عملکردي که در دوره اول داشتم، وزير بعدي من را انتخاب کرد و گفت با من همکاري کن. خدا شاهد است در اولين جلسه با حضورم در وزارتخانه مخالفت کردم. در همان جلسه حتي اختلاف پيدا کرديم و مشکل داشتيم. به خاطر مساله اي که من البته سوءذهنيت پيدا کرده بودم. اما بعد دوستان عنوان کردند که چنين نيست وهمکاري کند.
وزير پيشنهادي علوم گفت: من در مصاحبه هايم گفتم که وارد وزارت خانه شوم نيروهاي جديد را به کار ميگيرم. نه به اين دليل، به خاطر اينکه برنامه من برنامه ديگري است. لذا چنين وصله هايي به هيچ عنوان به من نمي چسبد.
وزير پيشنهادي علوم گفت: من در مصاحبه هايم گفتم که وارد وزارت خانه شوم نيروهاي جديد را به کار ميگيرم. نه به اين دليل، به خاطر اينکه برنامه من برنامه ديگري است. لذا چنين وصله هايي به هيچ عنوان به من نمي چسبد.
دانش آشتياني درباره عضويتش در حزب منحله مشارکت نيز گفت: من عضو موسسين مشارکت نبودم؛ اما بله عضو اين حزب بودم ولي حضور فعال نداشتم. شما برويد تمام روزنامه هاي آن ايام را ببينيد که آيا مصاحبه اي از من هست يا نه؟ که خدايي نکرده لطمه اي به نظام داشته باشد. لذا اين وصله هم به من نمي چسبد که جزو موسسين حزب مشارکت باشم.
در رابطه با تحصن، من اصلا آن موقع معاون نبودم، چرا اين مساله را مطرح مي کنيد؟ من نامه اي را در اين رابطه امضا نکردم. چرا يک کسي که ميخواهد مسئوليت دانشگاه ها را به عهده بگيرد و بايد فراجناحي عمل کند را اينگونه خراب مي کنيد؟ همه مي دانند من چهره علمي و فرهنگي و مدير هستم و لاغير. هيچ نامه اي را امضا نکردم فقط درست مي فرمايند نامه اي در رابطه با فرجي دانا را امضا کردم اما در آن نامه از مطالبي که عنوان کردند من چيزي نديدم.
ما نامه نوشتيم که دولت با تعامل و همکاري مجلس اجازه ندهند استيضاح فرجي دانا امضا شود.
و متاسفانه در مدرسه مفيد. آقا چرا مجموعه آموزشي را خراب مي کنيد؟ هيچ مديري از مدرسه مفيد دستگير نشده. برويد از مقامات امنيتي بپرسيد. اصلا اين برميخورد به افراد. شما اصلا مي دانيد چه کساني در آن مدرسه بودند؟ از همين نمايندگان محترم. فرزند خود آقاي دکتر زاهدي در مدرسه ما تحصيل کرده. چرا مي گوييد اينها جناحي هستند؟ فرزند حسين شريعتمداري و نقدي در مدرسه ما بوده. اصلا مدرسه که نبايد کار جناحي کند. چرا اين مسائل را مطرح مي کنيد؟ حداقل فقط مرا خراب کنيد نه يک مجموعه آموزشي را
من فرزند انقلابم و تمام تهمت ها را به جان مي خرم و هيچ ابايي ندارم. مگر نمي دانستم اينگونه به من تهمت مي زنند؟ چرا پذيرفتم؟ ديدم نظام در خطر است و کشمکش ميان مجلس و دولت دارد تبديل به يک معضل ملي مي شود و به همين دليل پذيرفتم.
زاکاني در تذکر آييننامهاي:
سند عضو هيأت موسس بودن دانش آشتياني در حزب مشارکت موجود است
عليرضا زاکاني نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در نشست علني امروز (سهشنبه 27 آبان ماه) پارلمان، در جريان بررسي رأي اعتماد به وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري با استناد به ماده 79 آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه تمام اظهاراتش از روي سند بود، اظهار داشت: دانش آشتياني مطرح کرد که عضو هيأت موسس حزب مشارکت نبوده در حالي که برگه عضويت وي با دست خط دانش آشتياني هم اکنون در دست من و ساير موارد ذکر شده نيز با سند بوده است.